top of page

7-minutersägg med sikromsmajonnäs och marinerad kräfta

  • Studio Back
  • 23 sep. 2021
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 22 juni 2022


Du behöver:


8 st kräftstjärtar

4 hela ägg


Dillolja:

Zest från 1 ekologisk citron

1 kruka dill

2 dl rapsolja

Salt och peppar


Sikromsmajonnäs:

1 äggula

1 tsk citronsaft

1,5 dl rapsolja

½ tsk dijonsenap

80 g sikrom

Salt och peppar


Gör så här:

  1. Lägg försiktigt ned äggen i kokande vatten, låt koka i 7 minuter för perfekt krämig gula. Låt svalna.

  2. Zesta en citron, mixa med dillen och rapsoljan. Smaka av med salt och peppar.

  3. Skala kräftstjärtarna och lägg dem i dilloljan, låt stå i minst 10 minuter.

  4. Vispa ihop äggulan med citronsaft och dijonsenap. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Blanda i sikrommen och smaka av med salt och peppar.

  5. Skala och dela de kokta äggen och placera på ett fat. Lägg på majonnäs, marinerad kräfta och toppa med extra dillolja och ev lite färsk dill.

 
 
 

Comments


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page