7-minutersägg med sikromsmajonnäs och marinerad kräfta
- Studio Back
- 23 sep. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 22 juni 2022

Du behöver:
8 st kräftstjärtar
4 hela ägg
Dillolja:
Zest från 1 ekologisk citron
1 kruka dill
2 dl rapsolja
Salt och peppar
Sikromsmajonnäs:
1 äggula
1 tsk citronsaft
1,5 dl rapsolja
½ tsk dijonsenap
80 g sikrom
Salt och peppar

Gör så här:
Lägg försiktigt ned äggen i kokande vatten, låt koka i 7 minuter för perfekt krämig gula. Låt svalna.
Zesta en citron, mixa med dillen och rapsoljan. Smaka av med salt och peppar.
Skala kräftstjärtarna och lägg dem i dilloljan, låt stå i minst 10 minuter.
Vispa ihop äggulan med citronsaft och dijonsenap. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Blanda i sikrommen och smaka av med salt och peppar.
Skala och dela de kokta äggen och placera på ett fat. Lägg på majonnäs, marinerad kräfta och toppa med extra dillolja och ev lite färsk dill.
Comments