top of page

Apelsinmarmelad med rosmarin

  • Studio Back
  • 28 mars 2019
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 5 apr. 2019



0,5 kg ekologiska apelsiner 0,5 liter vatten 7 dl socker 1 tsk citronsyra 5 rejäla kvistar färsk rosmarin



  1. Rengör apelsinerna väl med en borste i varmt vatten. Skär apelsinerna i bitar och plocka bort kärnorna. Lägg apelsinerna i en stor kastrull och tillsättt vatten, koka upp och låt sjuda under lock på medelvärme i ca 45 minuter.

  2. Tillsätt socker, lite i taget under omrörning. Låt koka kraftigt utan locka i ca 20-25 minuter och skumma av med jämna mellanrum.

  3. Hacka rosmarin och låt koka med i marmeladen. (Tips: för den som inte gillar bitar av apelsinskal - mixa marmeladen till önskad släthet)

  4. Gör ett marmeladprov genom att hälla lite marmelad på en tallrik och ställ in i kylskåpet i några minuter. Dra sedan ett streck med en sked mitt i. Om marmeladen inte flyter ihop igen är den färdig annars koka marmeladen i några minuter till och gör om provet tills du är nöjd med konsistensen. Rör sedan ned citronsyran.

  5. Häll upp i väl rengjorda burkar och stick gärna ned en kvist rosmarin i mitten av marmeladburken för vacker effekt. Förslut med lock när marmeladen har kallnat. Förvara svalt och mörkt.


Tips: Underbar att servera tillsammans med en lagrad hårdost!



 
 
 

Comments


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page