top of page

Duongs buljong

  • Studio Back
  • 30 dec. 2021
  • 1 min läsning

Magiskt god vegetarisk buljong som passar perfekt till wontons eller nudelsoppa!



Du behöver:


2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

2 dl vitt vin

1 kinakål/salladskål

1 morot

1 knippe korianderrötter

En näve torkad Shitakesvamp

3 cm skivad ingefära

2 msk sesamolja

2 msk japansk soja

3 l vatten

25 g smör

1 msk svart risvinäger



Gör så här:


1. Blötlägg svampen i vatten.

2. Hacka lök, vitlök och ingefära och stek i olja och smör tills löken är genomskinlig.

3. Tillsätt sesamolja och vin och låt vinet reducera till hälften.

4. Häll på vatten och koka upp.

5. Strimla kål och morot och lägg i kastrullen tillsammans med korianderrötterna.

6. Häll av svampen och sjud med de övriga grönsakerna i ca 30 minuter.

7. Plocka upp svamp och morot och låt buljongen sjuda vidare i minst 3 h (gärna längre).

8. Sila av och rör ner smör, svart risvinäger och soja.

9. Slurpa i dig buljongen som den är eller servera till wontons eller nudlar. Toppa gärna med hackad vårlök, chiliolja och koriander!

 
 
 

Comentários


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page