Duongs buljong
- Studio Back
- 30 dec. 2021
- 1 min läsning
Magiskt god vegetarisk buljong som passar perfekt till wontons eller nudelsoppa!

Du behöver:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
1 kinakål/salladskål
1 morot
1 knippe korianderrötter
En näve torkad Shitakesvamp
3 cm skivad ingefära
2 msk sesamolja
2 msk japansk soja
3 l vatten
25 g smör
1 msk svart risvinäger

Gör så här:
1. Blötlägg svampen i vatten.
2. Hacka lök, vitlök och ingefära och stek i olja och smör tills löken är genomskinlig.
3. Tillsätt sesamolja och vin och låt vinet reducera till hälften.
4. Häll på vatten och koka upp.
5. Strimla kål och morot och lägg i kastrullen tillsammans med korianderrötterna.
6. Häll av svampen och sjud med de övriga grönsakerna i ca 30 minuter.
7. Plocka upp svamp och morot och låt buljongen sjuda vidare i minst 3 h (gärna längre).
8. Sila av och rör ner smör, svart risvinäger och soja.
9. Slurpa i dig buljongen som den är eller servera till wontons eller nudlar. Toppa gärna med hackad vårlök, chiliolja och koriander!
Comentários