Eggs Royale med räkor och saffranshollandaise
- Studio Back
- 23 sep. 2021
- 1 min läsning

Du behöver (2 portioner):
200g räkor
2 skivor danskt rågbröd
Smör (att steka brödet i)
2 ägg
100g smör
2 äggulor
1 msk vatten
2 tsk citronsaft
1 krm salt
0,25g saffran

Gör så här:
Skala räkorna
Stek brödet i smör
Saffranshollandaise: Smält smöret i en kastrull på låg värme. Låt mjölkproteinet i smöret sjunka till botten.
Förbered en kastrull med sjudande vatten att använda som vattenbad.
Vispa ihop äggulor och vatten i en mindre kastrull och ställ den i kastrullen med sjudande vatten. Vispa tills blandningen tjocknar.
Ta bort kastrullen från vattenbadet och vispa i det smälta smöret lite i taget. Undvik att proteinet i botten kommer med.
Smaksätt med citron, salt och saffran.
Pocherade ägg: Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Sänk värmen och låt vattnet sjuda.
Knäck äggen i varsin liten skål, kopp eller glas.
Gör en virvel i vattnet, håll behållaren med ägget nära vattenytan och häll ned ägget i mitten av kastrullen.
Låt sjuda i ca 3-4 minuter, plocka sedan upp med en hålslev.
Upprepa med nästa ägg.
Lägg upp de skalade räkorna på brödet med ett pocherat ägg och ringla över saffranshollandaise. Toppa med lite hackad gräslök!
Comments