top of page

Gravad kammussla med jordärtskockspuré och krispig grönkål

  • Studio Back
  • 29 dec. 2023
  • 1 min läsning

Du behöver:


Gravad kammussla:

150 g kammusslor

½ tsk salt

½ tsk socker


Jordärtskockspuré:

3 st jordärtskockor

2 msk grädde

1 msk smör

Salt


Grönkålschips:

Ca 100 g grönkålsblad

Olivolja

Salt



Gör så här:


  1. Skiva varje mussla i 3 skivor med en vass kniv och lägg på ett fat.

  2. Strö över salt och socker. Låt stå i kylskåpet, täckta med plastfilm, ca 40 minuter.

  3. Skala jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och låt ångas torra.

  4. Mosa jordärtskockorna. Vispa i smöret och grädden till en lätt och luftig puré. Smaka av med salt.

  5. Sätt ugnen på 150°.

  6. Skölj grönkålen och torka av ordentligt med hushållspapper.

  7. Riv grönkålen i lika stora bitar och ringla över olivolja och salt och massera in ordentligt.

  8. Sprid ut grönkålen på en plåt och rosta i mitten av ugnen ca 15 min, så att chipsen blir krispiga och får lite färg, vänd dem efter halva tiden.

  9. Låt chipsen svalna.

  10. Uppläggning: Varva den gravade kammusslan med krispiga grönkålschips och len puré på en tallrik i en cirkel och toppa gärna med löjrom, samt oxalis för lite frisk syra.



Comentários


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page