Gravad kammussla med jordärtskockspuré och krispig grönkål
- Studio Back
- 29 dec. 2023
- 1 min läsning

Du behöver:
Gravad kammussla:
150 g kammusslor
½ tsk salt
½ tsk socker
Jordärtskockspuré:
3 st jordärtskockor
2 msk grädde
1 msk smör
Salt
Grönkålschips:
Ca 100 g grönkålsblad
Olivolja
Salt

Gör så här:
Skiva varje mussla i 3 skivor med en vass kniv och lägg på ett fat.
Strö över salt och socker. Låt stå i kylskåpet, täckta med plastfilm, ca 40 minuter.
Skala jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och låt ångas torra.
Mosa jordärtskockorna. Vispa i smöret och grädden till en lätt och luftig puré. Smaka av med salt.
Sätt ugnen på 150°.
Skölj grönkålen och torka av ordentligt med hushållspapper.
Riv grönkålen i lika stora bitar och ringla över olivolja och salt och massera in ordentligt.
Sprid ut grönkålen på en plåt och rosta i mitten av ugnen ca 15 min, så att chipsen blir krispiga och får lite färg, vänd dem efter halva tiden.
Låt chipsen svalna.
Uppläggning: Varva den gravade kammusslan med krispiga grönkålschips och len puré på en tallrik i en cirkel och toppa gärna med löjrom, samt oxalis för lite frisk syra.

Comentários