top of page

Hummerbakelse

  • Studio Back
  • 29 dec. 2023
  • 1 min läsning

En festligare variant av den klassiska räkbakelsen, perfekt som förrätt till nyårsmenyn eller varför inte som en del av nyårsbuffén?


Tillagningstid: ca 15 minuter


Du behöver (2 bakelser):


8 skivor formbröd

1 st hummer

1,5 dl crème fraiche

3 msk majonnäs

2 msk finhackad dill

3 msk finhackad rödlök

Zest och saft från ½ citron

Salt och peppar

Cayennepeppar

Persilja till dekoration



Gör så här:


  1. Hacka hummerstjärten i önskade bitar, finhacka rödlöken och dillen.

  2. Blanda ihop med 1 dl av crème fraichen, majonnäsen och citronzest.

  3. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

  4. Tryck ut rundlar med hjälp av en stans eller ett glas. Lägg en brödskiva i botten, varva sedan hummerröra och bröd, avsluta med en brödskiva på toppen.

  5. Ställ bakelsen i kylen i minst 5 minuter. Blanda ½ dl crème fraiche med saften från ½ citron.

  6. Ta ut bakelsen ur kylen och klä in hela bakelsen i citron-crème fraichen. Dekorera med persilja, en hel hummerklo och en citronskiva.



Comentários


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page