Hummerbakelse
- Studio Back
- 29 dec. 2023
- 1 min läsning

En festligare variant av den klassiska räkbakelsen, perfekt som förrätt till nyårsmenyn eller varför inte som en del av nyårsbuffén?
Tillagningstid: ca 15 minuter
Du behöver (2 bakelser):
8 skivor formbröd
1 st hummer
1,5 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
2 msk finhackad dill
3 msk finhackad rödlök
Zest och saft från ½ citron
Salt och peppar
Cayennepeppar
Persilja till dekoration

Gör så här:
Hacka hummerstjärten i önskade bitar, finhacka rödlöken och dillen.
Blanda ihop med 1 dl av crème fraichen, majonnäsen och citronzest.
Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
Tryck ut rundlar med hjälp av en stans eller ett glas. Lägg en brödskiva i botten, varva sedan hummerröra och bröd, avsluta med en brödskiva på toppen.
Ställ bakelsen i kylen i minst 5 minuter. Blanda ½ dl crème fraiche med saften från ½ citron.
Ta ut bakelsen ur kylen och klä in hela bakelsen i citron-crème fraichen. Dekorera med persilja, en hel hummerklo och en citronskiva.

Comentários