top of page

Smörpocherad hummer med syrlig sallad

  • Studio Back
  • 29 dec. 2023
  • 1 min läsning

En fantastisk nyårsrätt där hummern står i fokus! Smöret ger härlig sälta och balanseras av syran från den fräscha och örtiga salladen.


Tillagningstid: ca 10 minuter


Du behöver (2 portioner):


2 st humrar

200 g smör

1 st grönt syrligt äpple

1 st blodgrape

Ca 150g bladpersilja½ citron

Oxalis



Gör så här:


  1. Filéa blodgrapen och skiva äpplet tunt.

  2. Pressa över citron, addera bladpersiljan och blanda ihop.

  3. Skala humrarna.

  4. Smält smöret och låt hummerköttet från stjärt och klor pocheras i ca 2 minuter, tills det blir genomvarmt.

  5. Lägg upp salladen i botten på en djup tallrik.

  6. Toppa med den smörpocherade hummern och häll över det smälta smöret. Garnera med önskad mängd oxalis.

Comments


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page