top of page

Somrig minipavlova

  • Studio Back
  • 29 maj 2019
  • 1 min läsning


Maräng


3 äggvitor

3 dl strösocker

1 tsk pressad citronsaft

1 msk maizena



Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Vispa äggvitorna i ca 5 minuter, tills de blivit fasta och luftiga.

  3. Tillsätt socker och citron, fortsätt vispa i ca 3 minuter tills marängen blir glansig.

  4. Sikta i maizena och rör om.

  5. Täck en plåt med bakplåtspapper. Rita upp 6 st cirklar, ca 10 cm i diameter på bakplåtspappret och fördela smeten i de 6 cirklarna.

  6. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter, sänk sedan värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.

  7. När marängerna svalnat, knacka till med baksidan på en sked upptill för att göra en grop till fyllningen.




Jordgubbssylt


1/2 liter jordgubbar

1 dl socker


Gör så här:

  1. Rensa jordgubbarna och dela i mindre bitar.

  2. Blanda bären och sockret i en kastrull och låt sjuda på låg värme i 10-15 minuter.

  3. Skumma av sylten, sila bort vätskan och låt svalna.


Tips: Spara vätskan från jordgubbssylten och blanda en somrig jordgubbsdrink på!



Toppa marängerna med jordgubbssylten, vispad grädde och färska bär.



 
 
 

Comments


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page