Somrig minipavlova
- Studio Back
- 29 maj 2019
- 1 min läsning

Maräng
3 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk pressad citronsaft
1 msk maizena

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna i ca 5 minuter, tills de blivit fasta och luftiga.
Tillsätt socker och citron, fortsätt vispa i ca 3 minuter tills marängen blir glansig.
Sikta i maizena och rör om.
Täck en plåt med bakplåtspapper. Rita upp 6 st cirklar, ca 10 cm i diameter på bakplåtspappret och fördela smeten i de 6 cirklarna.
Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter, sänk sedan värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.
När marängerna svalnat, knacka till med baksidan på en sked upptill för att göra en grop till fyllningen.


Jordgubbssylt
1/2 liter jordgubbar
1 dl socker
Gör så här:
Rensa jordgubbarna och dela i mindre bitar.
Blanda bären och sockret i en kastrull och låt sjuda på låg värme i 10-15 minuter.
Skumma av sylten, sila bort vätskan och låt svalna.
Tips: Spara vätskan från jordgubbssylten och blanda en somrig jordgubbsdrink på!

Toppa marängerna med jordgubbssylten, vispad grädde och färska bär.

Comments