top of page

Vietnamesiska vårrullar

  • Studio Back
  • 9 jan. 2022
  • 1 min läsning


Du behöver:


400g Vannameiräkor

2 krukor koriander

1 paket glasnudlar

1 paket rispapper

1 msk svarta sesamfrön

2 röda chilifrukter


Picklade grönsaker:

½ gurka

2 stora morötter

1 dl ättikssprit

2 dl strösocker

3 dl vatten


Marinad till räkorna:

1 vitlöksklyfta

1 tsk finriven ingefära

1 tsk sesamolja

Saften från 1 lime


Dippsås 1:

1 dl majonnäs

½ msk Toban Djan-sås


Dippsås 2:

5 msk tomatpuré

3 msk japansk soja

3 msk vatten

1 msk flytande honung

1 tsk finriven ingefära



Gör så här:


  1. Skär morötter och gurka i smala stavar. Blanda ättikssprit, socker och vatten i en kastrull, värm upp under omrörning till allt socker har smält.

  2. Lägg grönsakerna i en burk och häll över lagen. Låt stå i minst 30 minuter.

  3. Marinera räkorna i vitlök, sesamolja, lime och ingefära. Skiva chili och hacka koriandern grovt.

  4. Blanda majonnäs med Toban Djan-såsen i en skål.

  5. Rör ihop tomatpuré, soja, vatten, honung och ingefära.

  6. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, klipp i mindre bitar för lättare hantering.

  7. Blötlägg rispapper i kallt vatten till de mjuknar, lägg på ingredienserna och rulla in i pappret. Toppa med sesamfrön och doppa i dippsåserna.



 
 
 

Comments


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page