Vietnamesiska vårrullar
- Studio Back
- 9 jan. 2022
- 1 min läsning

Du behöver:
400g Vannameiräkor
2 krukor koriander
1 paket glasnudlar
1 paket rispapper
1 msk svarta sesamfrön
2 röda chilifrukter
Picklade grönsaker:
½ gurka
2 stora morötter
1 dl ättikssprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
Marinad till räkorna:
1 vitlöksklyfta
1 tsk finriven ingefära
1 tsk sesamolja
Saften från 1 lime
Dippsås 1:
1 dl majonnäs
½ msk Toban Djan-sås
Dippsås 2:
5 msk tomatpuré
3 msk japansk soja
3 msk vatten
1 msk flytande honung
1 tsk finriven ingefära
Gör så här:
Skär morötter och gurka i smala stavar. Blanda ättikssprit, socker och vatten i en kastrull, värm upp under omrörning till allt socker har smält.
Lägg grönsakerna i en burk och häll över lagen. Låt stå i minst 30 minuter.
Marinera räkorna i vitlök, sesamolja, lime och ingefära. Skiva chili och hacka koriandern grovt.
Blanda majonnäs med Toban Djan-såsen i en skål.
Rör ihop tomatpuré, soja, vatten, honung och ingefära.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, klipp i mindre bitar för lättare hantering.
Blötlägg rispapper i kallt vatten till de mjuknar, lägg på ingredienserna och rulla in i pappret. Toppa med sesamfrön och doppa i dippsåserna.
Comments